Снимка: БулфотоВарненският Административен съд отложи за месец октомври делото за

...
Снимка: БулфотоВарненският Административен съд отложи за месец октомври делото за
Коментари Харесай

Иванка Казакова: При сондирането за газ в Добруджа ще се преминава през слой с висока радиоактивност

Снимка: Булфото

Варненският Административен съд отсрочи за месец октомври делото за газ в Добруджа, в което " Русгеоком " апелира негативното мнение на РИОСВ-Варна на отчета за Оценка на въздействието върху околната среда.

С ледващото съвещание трябваше да е на 9 юли, само че заболяване на едно от движимостите лица стана причина за отлагането.

Новите експертизи по делото пораждат доста терзания, незнайни и въпроси. Това сподели в изявление за Радио Варна Иванка Казакова във връзка новите изводи на скъпо платените специалисти. Тя е едно трите заинтригувани лица, конституирани като страна по това дело, дружно с Дона Пикард и Айдън Яия.

По мотив експертизите, Казакова разяснява: " На места, от избрани специалисти, се споделя „ Няма ужасно! “, без обаче да се потвърждава. Освен това движимостите лица са дали мнение на база на документи, предоставени от вложителя на компактдиск, а не от съда. Според мен, беше редно да се срещнат непосредствено с документите по делото. "

Иванка Казакова акцентира, че при сондажните действия за газ ще се минава през пласт с висока радиоактивност.

" Ние разрушаваме скалите там и тия скали къде отиват – естествено на площадката, дружно с водата от сондирането. ", сподели Казакова.

Какво още сподели Иванка Казакова - чуйте ТУК
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР