Стопкадър Нова ТвПисател застана на страната на президента Румен Радев

...
Стопкадър Нова ТвПисател застана на страната на президента Румен Радев
Коментари Харесай

Писател: Детската болница трябва да е държавна

Стопкадър Нова Тв

Писател застана на страната на президента Румен Радев в разногласието му с държавното управление и фондациите дали детската болница, която ще се строи, да бъде национална или частна.

Не съм най-големият почитател на президента, само че в тази ситуация безусловно се асоциирам с думите му. Здравеопазването и като образованието би трябвало да е право, а не привилегии. Трябва да е налично, а не да бъде елитарно въз основата на опциите на евентуалните пациенти, сподели в „ Пресечна точка “ Ангел Иванов, който е и публицист.

В това болнично заведение, в случай че то е частно, сами си даваме сметка, че там цените на медицинските услуги на лекуването ще бъдат по-завишени. А и аз мисля, че това е симптоматично, въобще по този начин за отхвърли на страната от тези значими публични браншове, където тя би трябвало да участва преобладаващо и да артикулира нещата - опазване на здравето и обучение, добави по Нова Тв той.

Един образец ще дам за превоза, осъзнавам, че не е по този начин сполучлив сред двете страни, само че въпреки всичко от години дундуркат БДЖ към банкрут и междинният българин избира да си вземе трен до Варна и да заплати 30 лв., в сравнение с да си вземе аероплан за 100 лв.. Просто, тъй като по-трудно би си разрешил второто. За опазването на здравето ние като общество би трябвало да изберем да направляваме власт, която да направи предпочитано държавна национална детска болница, съобщи още Иванов.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР