Европейският съюз осъди насилственото полицейско потушаване на големи протести в

...
Европейският съюз осъди насилственото полицейско потушаване на големи протести в
Коментари Харесай

ЕС осъди потушаването на протестите срещу противоречивия законопроект в Грузия

Европейският съюз осъди насилственото полицейско потушаване на огромни митинги в Грузия, противопоставящи се на напъните на държавното управление да прокара „ закон за задгранично въздействие “.

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел оглави осъждането в сряда след известия, че полицията е арестувала десетки хора и е ранила доста през нощта. През последните дни бяха извършени големи демонстрации, призоваващи за отменяне на законопроекта, за който се притесняват, че ще задуши недоволството и ще провали кандидатурата на страната за присъединение към Европейски Съюз.

Силите за сигурност използваха водни оръдия, сълзотворен газ и шокови гранати, до момента в който хиляди стачкуваха против законопроекта пред Народното събрание в Тбилиси във вторник вечерта. Общо 63 протестиращи бяха задържани.

Шест служители на реда са ранени, сподели заместник-министърът на вътрешните работи Александър Дарахвелидзе, до момента в който отчетите демонстрират, че доста стачкуващи са ранени.

...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР