Стопкадри Нова ТвЕксперт по комуникации направи коментар на данни, според

...
Стопкадри Нова ТвЕксперт по комуникации направи коментар на данни, според
Коментари Харесай

Експерт по комуникации: Млади българи се връщат от чужбина, за да отглеждат децата си тук

Стопкадри Нова Тв

Експерт по връзки направи коментар на данни, съгласно които 30 000 българи са се завърнали у нас през последните 4 години.

На мен ми е доста забавно тези хора, които се връщат, какви са. Най-вероятно измежду тях има и пенсионери, които са работили в съответните страни и в този момент ще си живеят в България с онази пенсиия. От друга страна може измежду тях да има и лекари, съобщи в „ Пресечна точка “ Ива Екимова.

Виждаме и доста младежи, които се връщат в България да отглеждат децата си. Не мога да кажа, че другите страни са станали негостоприемни, просто може би в България, все пак осведомително напрежение, в което живеем към този момент толкоз време и тези политически конфликти, които в действителност са обезкуражаващи за нас като гласосподаватели, може би пък тези хора в действителност виждат в България едно отлично място, където да работят и да отглеждат фамилиите си и децата си, което е супер, добави тя. 



Според журналиста Юри Велев завръщането на толкоз българи е капка в морето на фона на тези над 1 милион и 200 хиляди, които са емигрирали след 1990 година на открито.

Въпросът е дали има тренд. Аз персонално от моя опит мога да кажа, че хора, които бяха отпътували за чужбина, и то трайно при започване на 90-те години, някои от тях или стартират да се връщат, или стартират да се замислят дали пък да не се върнат в България по доста аргументи, стартира той.

Първо, че може би към този момент някакви средства са натрупали финансово, второ, носталгията, трето, чужбината стана към този момент не толкоз гостоприемна, колкото беше едно време. Завръщането им обаче не е по други аргументи и поради всичките рецесии в света в последно време, тъй че някак си България стартира да се трансформира в симпатично място за тях, само че има доста други фактори, които би трябвало да се случат, с цел да се върнат. Естествено, и детска болница, и качество на живот, съобщи още по Нова Тв Велев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР