Изненадващи избори — или поне полу-изненада — бяха последната карта

...
Изненадващи избори — или поне полу-изненада — бяха последната карта
Коментари Харесай

Последен хазарт за министър-председател, който е изчерпан от пътя

Изненадващи избори — или най-малко полу-изненада — бяха последната карта на Риши Сунак и той я изигра. И все пак, както доста от гамбитите на министър-председателя, този ход е артикул на политическата му уязвимост. Това е игра на човек, който е изчерпал концепциите, изчерпал е опциите си и не вижда причина вероятностите му да се подобрят.

Обикновено министър-председател, изостанал толкоз доста в изследванията на публичното мнение, не бърза да страната. Някои близки до Сунак от дълго време се афишират за предварителен избор, само че разумният миг беше той да се организира дружно с локалните избори този месец. Тези резултати също не можеха да го насърчат: те бяха еднообразно пагубни за неговата партия.

Всички причини за юли са негативни. Те произтичат от страхове, че страната може да накаже водач, който се е вкопчил в него; че вътрешнопартийната дисциплинираност ще се разпадне; и признанието, че Сунак не е опитвал нищо, реалокира циферблата в неговата посока. Въпреки че икономическите перс...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР