24 души са загинали, след като участък от магистрала, преминаващ

...
24 души са загинали, след като участък от магистрала, преминаващ
Коментари Харесай

Магистрала се е срутила в Китай: Загинали са 24 души

24 души са починали , откакто сектор от автомагистрала, преминаващ през планински регион, се е срутил в китайската провинция Гуангдонг след дни на пороен дъжд. 30 други са били откарани в болница , откакто близо 18-метровият сектор от автомагистрала Meilong е пропаднал в 02:10 локално време (19:10 BST) в сряда.

Властите към момента не са съобщили каква е повода за случая. Кадри, публикувани в държавните медии, демонстрират голяма дупка в залесения планински скат под автомагистралата.

Няма заплаха за живота за 30-те души, които са били превозени в болница, оповестяват държавните медии. Управляващите на провинцията са изпратили на мястото на случая 500 чиновници на „ Спешна помощ “ .

Първоначално държавните медии оповестиха, че са починали 19 души, само че локалните управляващи по-късно потвърдиха, че починалите са 24 души.

Кадри, които наподобява са снимани малко след сриването, демонстрират пламъци и черен пушек , извиващи се отдолу под автомагистралата. Общо 20 транспортни средства са пропаднали в срутилата се част от пътя, споделиха управляващите.

Гуангдонг, най-населената провинция в Китай, беше обиден от неочаквани наводнения предходната седмица, които убиха четирима души и разселиха 110 000 други . Наводненията нанесоха вреди по десетки къщи, затвориха учебни заведения и анулираха полети. Властите са пресметнали, че загубите са в размер на 19,4 милиона $ .

Лошото време продължи и през уикенда, когато торнадо опустоши промишлен регион в столицата на провинция Гуанджоу, убивайки петима души и ранявайки 33 други. Градушка с размерите на топки за голф също валя над града.

Наводненията в Кения: Голям потоп разкри уязвимостта на Найроби

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР