Снимка: БулфотоВ България има скандални нива на корупция, липса на

...
Снимка: БулфотоВ България има скандални нива на корупция, липса на
Коментари Харесай

Елена Йончева към ЕК: Защо не използвате механизма за оценка за реформи в България?

Снимка: Булфото

В България има скандални равнища на корупция, липса на медийна независимост, неефективни промени, систематични нарушавания на съществени човешки права, всеобщо незачитани на европейските правила, всеобща агитация, подправени вести, популяризирани от самите управляващи, бити и заплашвани публицисти, изнудвани предприемачи, показни интервенции против опозиционни водачи. Това сподели българският евродепутат Елена Йончева на съвещанието на Комисията за цивилен свободи, правораздаване и вътрешни работи (LIBE) в Европарламента, оповестява " Евроком ".

" Въпреки пандемията десетки български жители с едно само искане - слагане завършек на властническото ръководство. Последните устои на демокрацията бяха изцяло погазени последните дни и с рекордно бързи оферти за промени на самата Конституция, промени, родени в боязън и на мрачно. Затова през днешния ден се обръщам към Вас с два конкренти въпроса - през август Вие изпратихте отговор на мой писмен въпрос по отношение на положението на антикорупционните промени в България, в който посочихте, че механизмът за съдействие и оценка не е анулиран. В тази връзка апелирам да ни информирате дали комисията готви отчет за България и в случай че не за какво Комисията не употребява настоящия механизъм в този момент - когато е време за промени ", по този начин се обърна Йончева към Вера Йоурова, зам.-председателката на Еврокомисията с сектор бистрота и полезности Вера Йоурова.

Според Елена Йончева е нужно е да се сътвори спомагателен механизъм за наблюдаване на медиите оттатък Механизма за господство на закона, с който да се вкарат стандарти и в случай че би трябвало, да се одобряват законодателни европейски ограничения.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР