снимка БулфотоУтре синоптиците обещават времето поне малко да се разхлади.През

...
снимка БулфотоУтре синоптиците обещават времето поне малко да се разхлади.През
Коментари Харесай

Синоптиците: Облаци разхлаждат времето утре

снимка Булфото

Утре синоптиците дават обещание времето най-малко малко да се разхлади.

През нощта вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще се усили до сдържан, в Дунавската низина и Горнотракийската равнина ще е краткотрайно силен; с него ще нахлува малко по-хладен въздух. До обяд първо над Западна, а след обяд и вечерта и над Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. В обособени региони, основно след обяд в Южна България преваляванията ще са краткотрайно интензивни, обилни по количество и там има условия за градушки, предвиждат синоптиците от Национален институт по метеорология и хидрология.

Температурите ще се намалят с 4-5 градуса и преобладаващите оптимални ще сред 30° и 35°. До вечерта над западната половина на страната явленията ще спрат, облачността ще се раздра и намалее, а по-късно през нощта и на изток ще се обясни, съобщи през днешния ден.бг.
 
Над Черноморието ще има по-значителни нараствания на облачността, само че основно след обяд ще е с краткотрайни превалявания, съпроводени с гръмотевици. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е сдържан, краткотрайно мощен. Максималните температури ще са 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-28°. Вълнението на морето ще е от 2 бала на юг до 3 бала на север.
 
Над планините ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни превалявания и  гръмотевични стихии. Вятърът ще се ориентира от северозапад и ще е сдържан до мощен. Температурите ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще е към 24°, на 2000 метра - към 16°.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР