Снимка БулфотоЦената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за

...
Снимка БулфотоЦената на масовия бензин А-95 стигна 2,15 лева за
Коментари Харесай

Бензинът – 2,15 за литър. Експерти прогнозират: Ще поскъпва още

Снимка Булфото

Цената на всеобщия бензин А-95 стигна 2,15 лв. за литър в някои от огромните търговски вериги. Увеличението по отношение на края на декември предходната година е с към 6 стотинки за литър, като междинната цена за страната на най-масовия бензин е 2,09 лв.. Най-ниската цена за това гориво е 1,86 лв. за литър, заяви " Монитор ".

Прави усещане обаче, че в ниския диапазон са обособени дребни бензиностанции, намиращи се отвън огромния трафик. Докато в противоположната посока най-скъп е бензинът в огромните вериги бензиностанции, които вършат и максимален оборот.

Само два от по-малките търговци на този пазар си разрешават сега цени под 2 лв. на литър, демонстрират още данните. Докато в шестте вериги бензиностанции с максимален оборот са над 2,13 лв. за литър.

Експерти предвиждат, че повишаването на горивата ще продължи и през идващите десетина дни. Темпът няма да е огромен, само че със стотинка-две цените ще се подвигат. Известно намаляване с една-две стотинки може да се чака единствено при най-скъпите артикули, които в този момент костват над 2,40 лв. за литър.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР