Снимка БулфотоСутринта днес ще е студено, с минимални температури между

...
Снимка БулфотоСутринта днес ще е студено, с минимални температури между
Коментари Харесай

Стана ясна прогнозата за времето през уикенда, едва в неделя дневните температури ще тръгнат малко нагоре

Снимка Булфото

Сутринта през днешния ден ще е студено, с минимални температури сред минус 10 и минус 5 градуса. Атмосферното налягане ще остане без основна смяна - доста по-високо от междинното за януари, написа Блиц.

На обособени места в равнинната част от страната има условия за формиране на мъгла или инверсионна облачност, които по Черноморието ще се по-трайни. Ще е съвсем безшумно. Сутринта ще е студено, с минимални температури сред минус 10 и минус 5 градуса, в югоизточните региони и по крайбрежието малко по-високи. Максималните температури ще са най-вече сред 1 и 6 градуса, гласи прогнозата на Национален институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

По Черноморието ще се образува мъгла, която в обособени региони ще се задържи съвсем през целия ден. Повече слънце ще има след обяд. Ще духа слаб до сдържан североизточен вятър. Максималните температури на въздуха ще са от 3-4 градуса. Температурата на морската вода е 6-7 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа до сдържан, по билата и мощен вятър от север-североизток. Температурите ще се покачат още и оптималната на височина 1200 метра ще е към 4 градуса, на 2000 метра - към минус 1 градуса.

И през почивните дни времето ще бъде най-вече слънчево. Сутрин ще е студено, с минимални температури сред минус 10 и минус 5 градуса, тук-там в Североизточна България и котловините и по-ниски.

В събота ще е безшумно и в низините и котловините ще останат изискванията за мъгла или инверсионна облачност; оптималните температури ще са сред 1 и 6 градуса.

В неделя ще духа слаб северозападен вятър и мъглата в множеството места ще се разсейва, а дневните температури ще се покачат.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР