Снимка: БулфотоСофийски градски съд постанови ефективна присъда от 25 години

...
Снимка: БулфотоСофийски градски съд постанови ефективна присъда от 25 години
Коментари Харесай

25 години затвор за строителния предприемач, убил двама души в столичния кв. Витоша

Снимка: Булфото

Софийски градски съд постанови ефикасна присъда от 25 години затвор, при първичен непоколебим режим, за строителния бизнесмен Драгомир Драгомиров, като от тях би трябвало да бъдат приспаднат интервалът, в който той е бил в ареста, съобщи кореспондент на Novini.bg.

``
реклама

Припомняме, Драгомиров бе обвинен за това, че на 18 май 2017 година разстреля двама души и рани съдбовно трети в офиса си в столицата. Те се скарали поради 170 000 лева, които Дмитро Куропаткин, Стойка Мишева, Вячеслав Коев и Станимир Михайлов трябвало да му преведат за две здания. След като избухнал скандал,  Драгомиров извадил законно притежавания револвер " Берета " и прострелял с два патрона Стойка Мишева и Вячеслав Коев. Мишева била уцелена в гърдите и корема, а Коев в тила и гърдите. Синът на Мишева - Станимир Михайлов, единствено потърпевш. Младият мъж е уцелен в тила и единствено с помощта на лекарите оцелява. По време на случая Дмитро Куропаткин бил излязал да подиша чист въздух, чул изстрелите и побягнал, като съумял да звънне на тел. 112 и да извика полиция. „ Исках единствено да ги сплаша, не да ги убия “, оправда се Драгомиров по време на предходните съвещания по делото.

Днес съдията разясни, че Драгомиров е трябвало да получи доживотна присъда, тъй като е бил упрекнат за съзнателно умъртвяване на повече от едно лице и опит за съзнателно умъртвяване. Подсъдимият обаче е признал виновността си и процесът се е водил по съкратената процедура, което е асъдействало за прочетеното наказване. Присъдата не е дефинитивна и предстои на обжалване, а Драгомиров остава с мярка " домакински арест ".

Прокурорът по делото съобщи, че са задоволени от присъдата. Ние поискахме 20 години, разкриха от държавното обвиняване. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР