снимка: БулфотоСлед 16 години като федерален канцлер Ангела Меркел (CDU)

...
снимка: БулфотоСлед 16 години като федерален канцлер Ангела Меркел (CDU)
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Ще бъда спокойна, ако Шолц стане канцлер

снимка: Булфото

След 16 години като федерален канцлер Ангела Меркел (CDU) демонстрира удовлетворение от работата си в държавното управление и е спокойна по отношение на промяната на властта в канцлерството. „ Знам какво постигнахме в държавните управления, които управлявах “, казва тя пред Süddeutsche Zeitung в първото си изявление след федералните избори. 

На въпрос дали въобще може да спи умерено с концепцията, че в бъдеще страната още веднъж ще ръководи социалдемократ, Меркел отговори утвърдително. „ Ще има политически разлики, това се схваща от единствено себе си. Но мога да дремя умерено “. По отношение на усещането си от Олаф Шолц (SPD) като министър на финансите, тя сподели: „ Докато Шолц бе финансов министър, не постоянно оставах с усещането, че парите са насипни “, добавя investor.bg.

Меркел призна за един неуспех на партията ѝ на федералните избори. „ Резултатът не беше добър, това е ясно “, сподели тя. CDU и CSU сега работят над извличането на уроци за бъдещето. „ Мисля, че ще се оправят доста добре “.

„ Всеки работи по свое време. Това завърши за мен като ръководител на партията през 2018 година и в този момент завършва като федерален канцлер ", сподели Меркел на въпрос дали Съюзът е изгубил гласоподавателите, тъй като тя към този момент не можеше да бъде определена или тъй като самата тя не е подготвила съответно своята CDU за времето след нейното канцлерство. „ Всичко, което направих, направих предвид на това, което беше належащо, за сегашното и, несъмнено, тъй като такива решения би трябвало да са годни и в бъдеще “.

Меркел твърди, че към момента не знае какво ще прави в първите дни след края на ръководството си. Съпругът ѝ Йоахим Зауер обаче не се тормозил, че скоро тя просто ще си седи единствено у дома. „ Не мисля, че е толкоз изплашен от това “, сподели Меркел. „ Първо, той има самият има задоволително задания, и второ, в никакъв случай не съм се отличавала с това, че просто си седнал съм у дома “. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР