Снимка БулфотоСъстав на Шуменския окръжен съд потвърди ефективната присъда от

...
Снимка БулфотоСъстав на Шуменския окръжен съд потвърди ефективната присъда от
Коментари Харесай

Директорка на гимназия влиза в затвора заради финансова измама

Снимка Булфото

Състав на Шуменския областен съд удостовери ефикасната присъда от 1 година отнемане от независимост за 53-годишната директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство във Велики Преслав Владимира Николова, произнесена от Районния съд в града. Тя е лишена и от право да заема длъжността шеф в системата на българското обучение.

Николова е била предадена на съд с обвинителен акт на Районната прокуратура във Велики Преслав за длъжностно заграбване на 13 208 лв.. Престъплението по член 201 от Наказателен кодекс някогашната към този момент директорка на Професионалната гимназия по селско стопанство е направила в интервала от 29 май 2006 до 25 февруари 2009 година като продължавано действие.

Владимира Николова към този момент е осъждана. Призната е за отговорна за документно закононарушение, осъществено от нея като директорка на гимназията. Преди да получи ефикасното наказване по това досъдебно произвеждане, тя е била приета за отговорна и наказана за друго длъжностно заграбване на средства на гимназията. За закононарушението тя е получила условно наказване 3 месеца отнемане от независимост с 3-годишен изпитателен период.

Чака се решение на въззивната инстанция след митинг на Районната прокуратура във Велики Преслав и по друго произвеждане за длъжностно заграбване, което се води против Николова.

Ефективната присъда на Владимира Николова, доказана с решение на Шуменския областен съд, е влезнала в действие.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР