Снимка БулфотоСъобщиха новина, която ще зарадва всички шофьори в България. За

...
Снимка БулфотоСъобщиха новина, която ще зарадва всички шофьори в България. За
Коментари Харесай

БНР: Гражданска отговорност стана по-евтина с 15 %

Снимка Булфото

Съобщиха вест, която ще зарадва всички водачи в България. За последните 6 месеца задължителната застраховка " Гражданска отговорност " на колите поевтинява с 15%. С повече от 30 на 100 е паднала цената на застраховката за година и половина, след банкрута на застрахователната компания " Олимпик ".

Конкурентната среда и опитът на водачите въздействат в най-голяма степен върху цената на полицата, изяснява застрахователният специалист Милен Петков, заяви БНР.

" Борбата за клиенти е посредством цената на застраховката. И не на последно място - вкараха всички застрахователи един режим за оценка на риска. Новите водачи в множеството компании са със завишение, т.е. приема се, че това са рискови водачи, които надлежно заплащат по-висока цена ", сподели той.

От друга страна след банкрута на застрахователната компания " Олимпик " през 2012 година при застрахователите има насъбран финансов буфер поради условието на регулатора да усилят финансовите си запаси, което разрешава последователното поевтиняване на застраховката, написа plovdiv24.bg.

Освен това пазарът е изчистен от така наречен румънски проблем.

" Това бяха български коли, с българска регистрация, които непрекъснато се управляваха в Румъния. Оттам идваха високи вреди. И застрахователите също откриха механизъм да лимитират тези продажби ", сподели Петков.

Според експертните прогнози системата " бонус-малус " за диференциацията в цената на застраховката няма да проработи и тази година.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР