Снимка БулфотоС една седмица в карцера наказаха лишения от свобода

...
Снимка БулфотоС една седмица в карцера наказаха лишения от свобода
Коментари Харесай

Пратиха Живко в карцера, нахранил котките в затвора с обяда си

Снимка Булфото

С една седмица в карцера наказаха ограничения от независимост Живко Иванов поради това, че нахранил с обяда си котките. Заповедта на началника на пандиза в Бобов дол старши комисар Александър Апостолов беше обжалвана пред Административния съд. Магистратът Николета Карамфилова обаче я удостовери. По делото бяха разпитани и очевидци, участвали на случката, написа struma.bg.

„ На Живко ежедневно му давам храната, рядко се храня в пандиза. Не мога да се сетя за този случай, тъй като не е еднократно. Живко, в случай че не може да изяде храната, я дава котките. Не се сещам за кой ден става въпрос. Няколко пъти пред мен пита старшината в столовата дали може да изкара чинията и да даде на котките храната, за което му е разрешавано неведнъж. Там е нещо като „ царят дава, пъдарят не “. Не знам дали е имало случай, когато не му е разрешавано ”, разяснява очевидецът Бисер Найденов.

Със Заповед № 1037 от 0612.2018 година на началника на пандиза в Бобов дол на Живко Иванов е наложено дисциплинарно наказване „ уединяване в наказателна килия “ на съображение член 101, т. 7 от ЗИНЗС, за това, че на 02.12.2018 година към 12:15 часа в затворническата трапезария по време на обяд лишеният от независимост се е придвижвал не по избрания законов ред към изхода на столовата с паница с храна и не е извършил нареждането на служителя да се върне.

Излязъл е и е изсипал храната на котките, като с действието си е нарушил условията на Закона за осъществяване на наказванията. Нарушението се открива от писмените доказателства, а точно от обясненията на Бисер Найденов, Румен Емилов и Траян Данчов, а системността на същото става ясна от приложените заповеди от 2013 година, 2014 година, 2015 година, 2017 година и 2018 година Бисер и Траян пък са част от деветимата роми, които през 2009 година бяха пратени зад решетките поради това, че пребиха до гибел 46-годишния надзирател на черешов масив в местността Грамаде на село Шишковци. Общо бандата, която атакува мъжа с дървени дръжки, бе наказана на 99 години „ отнемане от независимост ”. Най-тежката присъда е за Бисер – 16 години.

Пред правосъдния състав Живко изиска да се заличи наказването, защото му пречело. Той изтърпява наказване „ отнемане от независимост ” за разпространяване на наркотични субстанции. Съдия Николета Карамфилова обаче беше безапелационна, че заповедта на шефа на пандиза е законосъобразна и потвърдена.

Лишеният от независимост фактически не е спазил предписание на чиновник на пандиза, забраняващо да напуща столовата. Решението за потвърждаване на заповедта е дефинитивно и не предстои на протестиране пред по-горна инстанция. 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР