снимка: БулфотоПрезидентът е в Първомай по повод празника на града.Според

...
снимка: БулфотоПрезидентът е в Първомай по повод празника на града.Според
Коментари Харесай

Румен Радев: Доживяхме ГЕРБ да призовава президента да наложи вето

снимка: Булфото

Президентът е в Първомай във връзка празника на града.

Според Радев машинното гласоподаване е било прекомерно дълго забавяно от Борисов.

Инсинуациите, че президентът избира ЦИК и придобива над нея права са евтина агитация. Това разяснява президентът Румен Радев във връзка признатите промени в Изборния кодекс, които бяха обнародвани през днешния ден в ексклузивен брой на " Държавен вестник ".

Ако има предварителни избори, тази нова ЦИК би трябвало да стартира работа незабавно след разпускането на Народното събрание. Това е залогът за триумф, съобщи Радев, предава Българска национална телевизия.

Доживяхме ГЕРБ да приканва президента Радев да наложи несъгласие - нечувано невиждано, разяснява още президентът във връзка апелите за несъгласие над поправките в Изборния кодекс.

Правителството на Борисов прекомерно дълго бавеше машинното гласоподаване, прекомерно дълго пречеше на българите в чужбина да гласоподават, безапелационен е Радев.

Вие какво желаете - бавене и безпорядък или организация, попита риторично той. При състояние, че отидем към вид служебно държавно управление, няма тогава да мислим какво може да се направи, изясни Радев.

Относно идното решение на Българска социалистическа партия дали ще предложи държавно управление с третия мандат или ще се стигне до длъжностен кабинет, президентът отговори, че негова конституционна отговорност е да назначи служебно държавно управление, едвам в случай че партиите в Народно събрание не съумеят да образуват държавно управление.

Ще го направя единствено и само, в случай че стигнем до такава обстановка, безапелационен е Радев.

Надявам се Българска социалистическа партия да оползотворят тази опция в опит да сформират държавно управление. Това е партия, която взема групови решения, тъй че на този стадий не може да се каже нищо, добави Радев.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР