снимка БулфотоПредседателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова призова

...
снимка БулфотоПредседателят на Гражданската платформа Изправи се.БГ Мая Манолова призова
Коментари Харесай

Манолова призова за връщане на бонуси от по 20 000 лева

снимка Булфото

Председателят на Гражданската платформа " Изправи се.БГ " Мая Манолова прикани премиера Бойко Борисов КРС неотложно да върне бонусите, които ръководителят на Комисията е дал на себе си и на чиновниците там.

Това Манолова направи живо включване във фейсбук във връзка информацията, че ръководителят на КРС си е определил и платил 20 хиляди лв.
бонус за 2020 година, от които 6 хиляди лева работна заплата, съобщи fakti.bg .

Борисов следва да отговори на въпроса за какво чиновниците на КРС отпред с ръководителя, който си е дал
бонус от 20 хиляди лв., са си раздали такива бонуси? На фона на рецесията - 20 хиляди лв. бонуси?!, разяснява Манолова и добави, че шефът на КРС се назначава с Решение на Министерския съвет и отговорността е на премиера Борисов.

Защо членовете на ЦИК, за добре свършената работа и фалшификациите на локалните избори, си раздадоха
бонуси по 22 хиляди лв., а на пенсионерите се подметнаха по 50 лв., попита още Манолова.

Манолова още веднъж се закани да има проверка на ръководството и направените от Борисов разноски и съобщи, че единствено за времето на митингите - малко над един месец - държавното управление на Бойко Борисов е изхарчило над 2,4 милиарда лв., включително и новия заем.

Нов заем от 1 милиарда лв. първо нямаше да се тегли, а седмица по-късно се оказа, че ще се тегли, в случай, че от остарелия заем от 1 милиарда лв. са изхарчени едвам 200 млн. лева, съобщи Манолова.

Защо единствено до 6 % до българските компании стигна помощта по мярката 60/40, а в Европа този % е към този момент 30-35 %? Защо от обещаните 210 млн. лева за микрокредитиране на дребните компании, единствено 30 млн. лева стигнаха до дребните компании - и тук процентът е под 5 %? Защо от по този начин рекламираната помощ от нисколихвени заеми от ББР, единствено 9 млн. лева бяха дадени на компании и то без преференциални условия и ниски лихви и отново на компании, близки до властта? Защо помощта стига до компаниите на Домусчиев, Ковачки, Вълка, Пеевски, " орлетата ", " котараците " и доближения на Борисов кръг, а не стига до естествения, действителния бизнес?

Защо се даде обещание на 55 хиляди души мярката от 375 лева за родители в неплатен отпуск, а се подкрепиха едвам малко над 3750 души, попита още Манолова. Защо обещаните средства за хората на първа линия - по 1000 лева на медицинските експерти, стигнаха до едвам малко над 7 хиляди от тях и се наложи по три медицински сестри да си разделят тези 1000 лева? Същото се случи с помощта за служителите на реда и обществените служащи на първа линия - не всички работили я получиха. Защо? Същото се случи с помощта за детегледачки, която е толкоз значима за дейните и работещите хора - тя стигна до едвам 3-4 хиляди души, а не до всички, на които бе обещана. На тези въпроси Борисов би трябвало да отговори, без значение дали е на море, планина, в някое от обичаните си ловни стопанства или до шкафчето с чекмеджето, уточни още Мая Манолова в живото си включване пред Народното събрание.

Борисов се скри зад полите на депутатките от ГЕРБ, с цел да не пристигна в Народното събрание през днешния ден, разяснява още Манолова във връзка проваления кворум в Народното събрание и добави, че няма по какъв начин министър председателят да не отговори на жителите, които го търсят и питат по какъв начин харчи техните пари. Тя уточни, че в провалянето на кворума са взели участие депутатите от ГЕРБ и патриотите, само че и такива от Българска социалистическа партия, Движение за права и свободи и Воля и по този начин на процедура в съпротива са останали единствено жителите, които не са в Народното събрание.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР