Снимка: БулфотоПореден скандал по оста ГЕРБ - БСП избухна в

...
Снимка: БулфотоПореден скандал по оста ГЕРБ - БСП избухна в
Коментари Харесай

Заради съмнително законодателство: Избухна скандал между ГЕРБ и БСП в парламента

Снимка: Булфото

Пореден скандал по оста ГЕРБ - Българска социалистическа партия избухна в Народното събрание. Този път повода е подозрително законодателство.

Депутати от двете партии се сдърпаха заради поправка в Закона за обществените предприятия, препоръчана от ръководещата партия, която визира бордовете на държавните сдружения, написа segabg.com.

Промяната променя наредбата в закона, съгласно която в едногодишен период от влизането му в действие „ съставите на органите за ръководство и надзор на обществените предприятия се привеждат в сходство с условията му ” – другояче казано, организират се състезания за членове на бордовете. Законът беше обнародван на 8 октомври 2019 година – т.е., въпросният едногодишен период е към този момент изминал. Сега ръководещите прокараха удължаването му – направиха го 16-месечен. С други думи, приключването на новия период общо-взето ще съвпадне с края на мандата на тяхното държавно управление, който завършва към март 2021 година

От Българска социалистическа партия заваляха гневни обвинявания, че с тази смяна ГЕРБ приготвя всеобщото предизборно нахлуване на свои фрагменти в управителните препоръки на обществените предприятия. „ Искате сред Коледа и Нова година да назначите добре познатите ни остарели " бордоваци ". В подобен случай, сътрудници, не се учудвайте на вести, свързани с обществените предприятия, като това, че шефът на " Напоителни системи " е нарязал тръбите и ги е предал за скрап, или че страната сътвори обществено дружество, което да ремонтира спешните 400 язовира, а две години по-късно няма ремонтирана нито една язовирна стена, а 500-те милиона, които гласувахме за това, ги няма – къде са, очевидно са откраднати ”, яростно се обърна към ръководещите соцдепутатът Христо Проданов.

„ Имам възприятието, че колкото повече идват изборите, толкоз повече при вас здравият разсъдък взима връх над здравите сили ”, причисли се и съпартиецът му Петър Кънев. Той и сътрудниците му предложиха срокът да се направи двегодишен, с цел да има задоволително време за отрасловата Агенция за обществените предприятия и надзор да организира състезания, с които да подбере същински експерти.

Управляващите обаче безмълвно отхвърлиха концепцията им и на второ четене дефинитивно поддържаха своята.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР