Снимка БулфотоПодсъдимите за подкуп от 70 000 евро бивша кметица

...
Снимка БулфотоПодсъдимите за подкуп от 70 000 евро бивша кметица
Коментари Харесай

Спецсъдът пусна Иванчева и Петрова под домашен арест

Снимка Булфото

Подсъдимите за рушвет от 70 000 евро някогашна кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова от петък са под домакински арест, съобщава БГНЕС. Това реши Спецсъдът, който гледа през днешния ден мярката на двете. Мотивът на съдиите е влошеното здравословно положение на Иванчева, както и неналичието на заплаха двете да се укрият. Решението предстои на обжалване.

Съдия Иво Хинов за повторно взема решение да сложи под домакински арест подсъдимите, отчитайки заключенията на специалисти, съгласно които от една страна двете дами се намират в неприятно психическо положение, а от друга – това нарушава способността им да вземат участие интензивно в отбраната си, което е тяхно право.

Кметът на столичния регион „ Младост “ Десислава Иванчева беше арестувана при показна акция в центъра на София на 17 април 2018 година Повод за нея бе следствие за рушвет, даден ѝ от строителен бизнесмен, а по информация на проверяващите Иванчева е била арестувана със 70 000 евро, които са част от по-голяма сума, поискана за издаване на строително позволение. Часове тя бе държана с белезници до автомобила си, паркиран пред постройката на Министерството на спорта, до момента в който проверяващите правиха обиск.

От април Десислава Иванчева се намира в ареста, а в това време съдът я в профил от поста кмет на регион „ Младост “.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР