Снимка БулфотоПочти всяка седмица на май, освен уикенд, има по

...
Снимка БулфотоПочти всяка седмица на май, освен уикенд, има по
Коментари Харесай

Как ни влияе поредицата от празници и почивни дни?

Снимка Булфото

Почти всяка седмица на май, с изключение на уикенд, има по още един спомагателен неработен ден. Съчетаването на празниците с отпуск пък обезпечава съвсем 7 дни почивка за някои, съобщава DarikNews.

Работните дни тази година са 249. Това значи, че около 1/3 от дните в годината са почивни.

Според психолога Елена Михайлова един работен ден сред празниците не е ефикасен. За това време мъчно могат да се включат всички механизми, с цел да влезе човек в режим на работа. Ако е работните дни са два, последвани от още почивни, това стимулира хората да се концентрират и да бъдат по-ефективни.

Малкото работни дни обаче могат да имат и удобен резултат. Празниците са като терапия, тъй като тогава можем да прекараме повече време с околните си, споделя психологът Елена Михайлова.

" Хапването подкрепя да свикнем с новото, да го асимилираме, да го обработим. Това, че се виждаш с околните е прочувствена поддръжка, която получаваш в интервал на смяна – било то климатична смяна или смяна в настройките в това, което следва ", изяснява специалистът.

Така почивките през май в кратковременен проект понижават успеваемостта на хората, само че когато се огледа по-дългосрочно, те са потребни както за организма, по този начин и за душeвността.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР