Снимка: БулфотоОтпадна окончателно възможността България да подкрепи Северна Македония за

...
Снимка: БулфотоОтпадна окончателно възможността България да подкрепи Северна Македония за
Коментари Харесай

Каракачанов: България няма да подкрепи Северна Македония за започване на преговори с ЕС

Снимка: Булфото

Отпадна дефинитивно опцията България да поддържа Северна Македония за започване на преговорите за участието й в НАТО.

  

Не стигнахме до никакво ново решение със Северна Македония и няма да дадем единодушие за започване на договарянията. Това сподели вицепремиерът Красимир Каракачанов от парламентарната естрада за диалозите с премиера на Република Северна Македония Зоран Заев, съобщи кореспондент на 

„ Ние сме за участие на Македония в Европейски Съюз, само че считаме, че договорът от 1 август 2017 година не се извършва, както са неговите разпореждания. Има закъснение както на работата на Историческата комисия, самите решения на историческата комисия са малцина, а съгласно македонската страна са доста наброй, все пак те не се оповестени обществено и не се организират като част от тяхната държавна политика. Не следим никаква смяна във връзка с езика на омразата освен от страна на медии, тъй като аргументът, който се акцентира е, че медиите са частни и не могат да бъдат следени, няма да разясня това до каква степен и в каква степен е правилно, само че има и държавни медии, има и институции, които използват същия език на омразата и насаждат негативизъм и ненавист към българския народ, България и всичко българско “, сподели още Каракачанов.

Той регистрира, че няма смяна на образователната система, посредством която се генерира омразата към българския народ, както и на всички тези знаци, монументи и плочи, които не дават отговор на историческата истина и второ също с надписите и смисъла, което им се придава, навяват ненавист към българския народ. 

По думите му без да се предолее говорът на омразата, без ясна проверка на просветителната система, която е построена на база на погрешни обстоятелства, без превъзмогване на въпросите, които от страна на Скопие са въпрос на исторически разногласия и отказване, няма по какъв начин България да има друга позиция с изключение на тази, която е декларирала. А точно, че няма да даде единодушие за насрочване на първата междуправителствена конференция за започване на договаряния с Република Македония “, сподели още вицепремиерът. 

Той посочи, че България е направила доста, откогато е признала Македония като суверенна и самостоятелна страна, както и в последните три години. 

„ За страдание може би ръководещата коалиция в Скопие счита, че откакто веднъж сме отворили вратата за НАТО, България може да бъде притисната или под всякакви други политически конюнктурни съображения да се съгласи да анулира своята рамкова позиция от предходната година и декларацията на Народното събрание. От наша страна неведнъж е обяснявано, че българското държавно управление няма никакво желание и не може да прескочи решение на българския парламент, защото България е парламентарна република. За нас въпросът остава открит. Последните диалози бяха във вторник. Те продължиха много дълго време. Те продължиха много дълго време до късния след обяд с дребни спирания. На идващия ден в сряда имаше онлайн конференция, на която присъствахме аз и госпожа Захариева като вицепремиери, на която ние не стигнахме до никакво ново решение. То главно заради нежеланието на сътрудниците от Скопие да одобряват доста ясно заложените в българската рамкова позиция постановки “, сподели още Каракачанов. 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР