Снимка БулфотоНаш евродепутат за пореден път критикува остро ГЕРБ.Днес сме

...
Снимка БулфотоНаш евродепутат за пореден път критикува остро ГЕРБ.Днес сме
Коментари Харесай

Йончева: Свидетели сме как част от строителния бранш се използва за политически натиск и изнудване

Снимка Булфото

Наш евродепутат за следващ път подлага на критика остро ГЕРБ.

Днес сме очевидци по какъв начин част от строителния отрасъл се употребява за политически напън и изнудване. Видяхме фрагменти на блокирани улици в центъра на София от тежки машини на пътностроителни компании. Протестиращите претендират за неизплатени милиони от Министерството на районното развиване и благоустройството. В същото време от ведомството настояват, че тези компании към този момент са получили над 1 милиарда лева – някои от тях за действия, които няма да бъдат стартирани в идващите две години!

Това е наследството на ГЕРБ в бранш „ Пътища “. Очевидно промяната във властта е засегнала съществени ползи, написа Елена Йончева в персоналния си профил във фейсбук.

В бранша от дълго време трябваше да бъде комплициран ред. Картините от центъра на София през днешния ден са същите като през 2018 година, когато над 100 тежки строителни машини блокираха столицата поради моето гледище Агенция „ Пътна инфраструктура “ да позволи да бъде тествано качеството на автомагистралите, издигнати или ремонтирани с европейски средства. Тогава ГЕРБ за първи път употребява част от компаниите в сектора, с цел да сътвори напрежение и да предизвика публично неодобрение. Абсурден митинг против истината за пътищата, по които умират стотици хора всяка година!

Подготвителната работа за инспекцията беше осъществена. Предложих това да стане от самостоятелна лицензирана лаборатория в чужбина. Работих дълго време с специалисти по тази тематика.

Обиколихме всички автомагистрали и сектори, издигнати и ремонтирани през последните 10 години. Направихме карта, по която всяка лаборатория може да стартира работа. Направих и онлайн петиция. Досега петицията ми събра над 20 хиляди подписа. Благодаря ви за поддръжката! На основата на тази поддръжка внесох и писмен въпрос в Европейската комисия с искане за инспекция на място и техническа експертиза.

В битката с корупцията не са нужни доста думи, а единствено безапелационни дейности и неизменност! Методите на заплашване и нагнетяване на напрежение не би трябвало да стопират ръководещите, които и да са те, да се борят с измамите и лъжите, споделя още Елена Йончева.

glasove.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР