Западът вече има ефективен модел за защита на Украйна от

...
Западът вече има ефективен модел за защита на Украйна от
Коментари Харесай

НАТО вече има ефективен модел да закрие небето над Западна Украйна, посочи бившият главсек

Западът към този момент има ефикасен модел за отбрана на Украйна от съветски въздушни офанзиви. Този модел беше ясно демонстриран по време на иранската офанзива против Израел през април, написа американското издание Business Insider, представено от ФОКУС.

Бившият общоприет секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен по-специално изрази убеждението, че ракети прехващачи могат да бъдат изстреляни от територията на страни от НАТО, прилежащи на Украйна, като Полша и Румъния, с цел да покрият най-малко западните украински райони.

Според Frankfurter Allgemeine Zeitung както ръководещите, по този начин и опозиционните партии в Германия показват поддръжка за концепцията за отбрана на районите на Украйна, граничещи с НАТО. Например Родерих Кизеветер, политик от опозиционния Християндемократически съюз и някогашен офицер от генералния щаб на Бундесвера, съпостави защитата на Украйна с напъните на Запада да попречи на 300-те ракети и дронове, изстреляни от Иран, да ударят Израел през април.

" Западните страни биха могли да защитят част от украинското въздушно пространство покрай територията на НАТО и да смъкват съветски дронове и ракети. Това ще понижи тежестта върху украинската противовъздушна защита и ще им разреши да защитят фронта. Както в тази ситуация с Израел, където Франция, Англия и други помогнаха, те няма да станат враждуващи страни “, съобщи Кизеветер в коментар за Business Insider.

Това мнение споделя някогашният общоприет секретар на НАТО Расмусен.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР