снимка: БулфотоМного тежък случай в Пловдив. За съжаление той е

...
снимка: БулфотоМного тежък случай в Пловдив. За съжаление той е
Коментари Харесай

БНТ: 5 лечебни заведения не са приели Софка и по-късно тя загуби битката за живота си

снимка: Булфото

Много тежък случай в Пловдив. За страдание той е с съдбовен край. Починала е жена на 49 години. Ето и детайлностите:

Пет лечебни заведения в Пловдив са отказали лекуване на пациентка със подозрения за ковид, настояват нейни близки, и тя умряла часове по-късно в последната болница, до която стигнали. Резултатът от PCR теста на 49-годишната жена излязъл след гибелта е негативен, предава Българска национална телевизия.

Майката на Мирела подвига 37,5 температура и има лека кашлица. Личният доктор следи положението й, което за 48 часа внезапно се утежнява и дамата стопира да се храни. Обаждат се на Спешна помощ, а медиците я оставят за домашно лекуване. На идващия ден я преглежда и персоналният й доктор, който издава направление за хоспитализация и се обажда за кола за спешна помощ.

В негово неявяване екипът преценя, че не е належащо настаняване в болница. Ден, по-късно, отново по напътствие на персоналния доктор, околните водят Софка в болница " Свети Георги ". Насочват ги към дежурните в инфекциозната клиника.

" Взе и тайни за PCR тест, резултата от който щеше да стане понеделник, вторник. И аз я попитах мислите ли че тази жена има време до понеделник, вторник у дома. Те ми дадоха отговор, че не може ли да я одобряват, тъй като нямали места ", описа Мирела Бочукова - щерка на умрялата.

Софка страдала и от хронично неврологично заболяване.

" Нейното заболяване е миастения гравис - то е обвързвано с дихателна непълнота, при което естествено се съмняват за Ковид, само че няма признаци тъкмо като на коронавирус ", сподели Мирела Бочукова.

Жената е пренасочена към Транспортна болница, само че поради тежкото й общо положение, от здравното заведение викат кола за спешна помощ, която да я закарва в болница " Каспела ". Там по информация от Спешна помощ не я одобряват в Ковид отделението със същия претекст.

Линейката продължава към болница " Пловдив ". Там й вършат проучвания. Според Спешна помощ обаче по спогодба сред лечебните заведения още веднъж са извикани да закарат Софка УМБАЛ " Св.Георги ", където се лекуват най-тежките случаи. И там й вършат проучвания за банкет в лечебното заведение.

" В 6 часа докторът излезе блажен и ми сподели, че просто той е бил до тук, даде ми един лист с лечебни заведения, които могат да я одобряват със подозрения за COVID-19, при съществуване че няма излезнал PCR тест и ни споделиха да си я търсим ние болничното заведение ", разкри Мирела Бочукова.

В отговор до Българска национална телевизия от университетската болница " Свети Георги " обявиха, че не са приели пациентката заради липса на свободни места в отделението. Телевизията търси коментар и от останалите лечебни заведения, само че не получава публично мнение.

Софка е умряла в болница " Свети Пантелеймон ", а съгласно епикризата е имала двустранна вирусна пневмония, добавя Българска национална телевизия. Дъщеря й е отказала аутопсия. Резултатът от PCR теста излиза три дни след гибелта й и е негативен. От сдружението за развиване на българското опазване на здравето са безапелационни, че околните би трябвало да подадат сигнал до организация " Медицински контрол ".

" Аз не съм здравно лице, само че постоянно считам, че в случай че се реагира в точния момент човешкият живот може да бъде избавен т.е. за мен тук е имало много несъответстващо държание по цялата верига ", сподели Боряна Ботева - Сдружение за развиване на българското опазване на здравето.

Близките па умрялата жена са почнали съвещания с юристи по здравно право, а Регионалната здравна ревизия в Пловдив се самосезира по случая.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР