снимка: БулфотоМинималните температури ще са между 0° и 5°.В планините

...
снимка: БулфотоМинималните температури ще са между 0° и 5°.В планините
Коментари Харесай

Времето в понеделник: Дъжд и сняг над цялата страна. Застига ни и прах от Сахара

снимка: Булфото

Минималните температури ще са сред 0° и 5°.

В планините ще продължи да вали сняг.

Сериозна зимна конюнктура ни чака и в околните дни. Предупреждение за обилни количества и от дъжд, и от сняг е в действие през идващото денонощие в съвсем цялата страна. Снежната завивка ще се усили с още 10-15 см.

В Добруджа, Лудогорието и по планинските проходи ще има снежни виелици и условия за преспи и навявания, а в югоизточните региони ще вали дъжд, който ще минава в влажен сняг и тук-там ще има условия за поледици.

Минималните температури ще са сред 0° и 5°, като разликата с оптималните ще е едвам доловима - те ще са сред 1 и 6 градуса, малко по -високи, до към 8 градуса, в югоизточните региони, където ще вали дъжд и е допустимо едва да прегърми.

И нещо любопитно - в облачността, по която в идващите 24 и 36 часа ще вали, се вгражда и прахуляк от Сахара и е изцяло допустимо преваляванията в страната да са оцветени.

В планините ще продължи да вали сняг. След обяд вятърът ще стартира да се ориентира от север-североизток и ще се усили.

С него ще нахлуе още леден въздух и ще има условия за виелици и навявания. Температури в курортите - към и малко под нулата. Опасността от лавини отвън обработените писти е доста висока.

С раздрана, най-вече забележителна облачност ще е над Западна и Централна Европа, както и над Скандинавския полуостров. Повече слънчеви часове ще има над Пиринеите и Франция. В Южна Италия ще има превалявания от дъжд и сняг, само че до вечерта ще спрат.

Времето на Балканите ще остане динамично. Предупреждение за рисково време, с значителни превалявания,вятър, снежни виелици и преспи е в действие освен у нас, само че и тук-там в останалата част от полуострова. Причината - средиземноморски циклон, чийто център ще бъде на следващия ден в региона на Гърция.

У нас, във вторник и сряда ще превалява към този момент по-слабо и на по-малко места, само че захлаждането ще продължи. В четвъртък облачността ще намалее, при което утринните температури внезапно ще се намалят, само че денем ще стартира последователно стопляне, което ще продължи и в петък, когато се чака да има и повече слънчеви часове!

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР