Снимка БулфотоМаксималният размер на пенсиите за осигурителен стаж и възраст

...
Снимка БулфотоМаксималният размер на пенсиите за осигурителен стаж и възраст
Коментари Харесай

КНСБ предлага 1350 лв. максимална пенсия през 2020 г.

Снимка Булфото

Максималният размер на пенсиите за застрахователен стаж и възраст би трябвало да се усилва, тъй че от ден на ден хора, чиито пенсии са лимитирани от " тавана ", да получат действителния размер на техните пенсии. Това показват от КНСБ в своя позиция, съобщи,  news.bg .

В подтекста на Бюджет 2020 година Синдикатът упорства за нарастване на оптималната пенсия, без значение че нивото на оптималния застрахователен приход няма да пораства.

За да се реализира растеж на оптималната пенсия, КНСБ предлага следващата година размерът й да се дефинира на база 45% от оптималния застрахователен приход от 3000 лв.. Това значи от 1 юли най-високата пенсия в страната да се откри на равнище от 1350 лева, прецизират от Синдиката.

По данни на КНСБ предлагането ще обхване 40 500 души, измежду които близо 28 000 индивида, на които сега действителният размер на пенсията е " отсечен " от тавана. Ако предлагането на КНСБ се одобри, съвсем половината от тези 28 000 души ще получават действителния размер на пенсиите си.

От Синдиката акцентират, че са необходими спомагателни под 28 млн. лева, с цел да бъде осъществено настояването им. Според специалистите на Конфедерацията в плануваните доходи има задоволително запаси, тъй че синдикалните оферти да се осъществят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР