Снимка: БулфотоФермерските пазари са спасителен пояс за всички малки бутикови

...
Снимка: БулфотоФермерските пазари са спасителен пояс за всички малки бутикови
Коментари Харесай

Десислава Танева иска да ядем домати, набрани от родни градини, а не вносни

Снимка: Булфото

Фермерските пазари са избавителен пояс за всички дребни бутикови аграрни и хранителни производства, съобщи министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева в изявление за Дарик радио.

„ Не считам, че отварянето им има разпределяне на ограниченията “, разясни тя, написа Novini.bg.

„ Тези пазари  нормално се провеждат в по-големи центрове и някъде те са постоянни и клиентите си ги познават. Навсякъде из страната има наложена такива практики “, добави Танева.

„ Надявам се идната седмица да бъде признато Постановлението на Министерския съвет за комерсиалните вериги със обвързване в поддръжка на българските производители. Трябва да минат няколко стадия като процедура. Ще го подложим на публично координиране със заинтригуваните страни. Надявам се да проработи механизмът. Нечувствителността на тези оператори към дребния човек принуди търсенето на такива ограничения. Когато не желаеме нещо да създадем, обичаме да плашим с нарушение на европейското законодателство. Въпросът е до каква степен можем да бъдем уплашени от това. Това, което постановяваме, го има европейските практики в множеството страни от Европейски Съюз “, сподели Танева.

„ Млекопреработвателите желаят 90% от предлагането да бъде българска продукция. Ние предлагаме основаване на районен канал на къса доставка. Това значи във всеки магазин в регионален или общински център, в случай че операторът е национално показан, той да отдели задоволително пространство за локалните производители, както го има във всички страни “, разясни тя.

Ще предложим мярката за достъпа на локалните производители до огромните търговски вериги да важи до края на земеделския сезон, сподели Танева.

„ Ние ще предложим това да важи до края на земеделския сезон, този, който е обиден от рецесията, където цели пазари ги няма ", сподели тя.

„ Нашата концепция е българският консуматор да си купи домат, който е набран от прилежащата градина, а не всеки пресен зарзават да се минава през основания бизнес модел, от логистични центрове, те пътуват импорт. Вчера задържахме 20 тона домати, зеле и краставици. Пратката с домати беше с 10 пъти над нормата пестициди от трети страни “, информира Десислава Танева.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР