Снимка БулфотоДо края на месец май здравното министерство ще предложи

...
Снимка БулфотоДо края на месец май здравното министерство ще предложи
Коментари Харесай

Министър Ананиев във Варна: Готвим три варианта за нов модел на здравеопазване

Снимка Булфото

До края на месец май здравното министерство ще предложи три разновидността за нов модел на опазването на здравето. Вече са подготвени две от предложенията, тече работа по трето. След привършване им ще бъде направено публично разискване с всички заинтерисовани страни, с цел да се избере този, който ще работи най-добре „ без да вършим внезапни придвижвания “. Това сподели във Варна отрасловият министър Кирил Ананиев, съобщи кореспондент на Moreto.net.

„ Във всеки от трите модела пациентът ще има значима роля в процеса. За здравно неоисгурените ще създадем механизъм с разнообразни подходи според от повода да нямат осигуровки. За тези, които нямат опция, по всяка възможност ще създадем обществен фонд, с който да покрием тези разноски. “, сподели Ананиев.

Министърът уточни, че до края на идната седмица ще бъдат подготвени общите правила за финансово ръководство и надзор на държавните лечебни заведения. Те ще бъдат препоръчани и на общините, в случай че преценяват да ги употребяват с оглед възстановяване финансово им положение.

До края на годината се чака да бъдат подготвени модулите на Националната здравна осведомителна система, сподели още Ананиев. По думите му, в случай че нещата вървят по проект, през идната година ще може да стартира оповестяването на публични поръчки.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР