Снимка: БулфотоДнешният доклад на ЕК е положителен, обективен и ясно

...
Снимка: БулфотоДнешният доклад на ЕК е положителен, обективен и ясно
Коментари Харесай

ГЕРБ твърдят, че ЕК хвали България в новия си доклад

Снимка: Булфото

Днешният отчет на Европейска комисия е позитивен, справедлив и ясно очертаващ постигнатите резултати - вследствие на съдействието на страната ни с Европейска комисия и в контекстта на механизма за съдействие и инспекция, разгласи на брифинг председателката на ПГ на ГЕРБ Даниела Дариткова, написа.

Тя означи, че главните цели на отчета са и съществени цели на българското държавно управление.

Това може би е първият отчет, за който с изключение на да кажа, че е справедлив, той е и много позитивен, тъй като Европейска комисия подчертава върху всичко, което е постигнала българската страна, освен българското държавно управление, съобщи от своя страна депутатката от ГЕРБ Десислава Атанасова.

Тя добави, че особено внимание е обърнато на противотействието на корупцията и изменението на Конституцията.

От ГЕРБ оповестиха, че Цвета Караянчева е изпратила писмо до Венецианската комисия - за подготвяните промени в Конституцията, които щели да подсигуряват на българските жители още по-голяма самостоятелност на правосъдната система. 

" Има положително взаимоотношение сред правосъдната и изпълнителната власт. Предприети са редица дейности по гонене на огромен брой лица, които заемат обществени длъжности или висши държавни длъжности. За първи път след 30 година народна власт са повдигнати обвинявания и наложени ограничения за неотклонение на настоящи политици, министри, заместник-министри. Много добре работи и действа КПКОНПИ - единствено до края на 2019 е запорирала имущество за стойност 3 милиарда лева ", безапелационна е Атанасова. 

В брифинга на ГЕРБ взе участие и евродепутатът Емил Радев, който съобщи, че Законът за достъп до социална информация се е потвърдил като мощен инструмент за проверяващите публицисти и жителите.

За гарантиране на свободата на медиите и плурализма в България има призната и се предлага нормативна уредба във връзка с обявление на медийната благосъстоятелност. Въпреки това има и рецензии, че не всички медии са с ясни притежатели, изясни Радев.

Евродепутатът от ГЕРБ е безапелационен, че всички идни законодателни промени ще бъдат направени по отношение на условията на Европейска комисия, Венецианската комисия и ГРЕКО.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР