Снимка БулфотоДесетки цели принадлежащи на иранските въоръжени формирования Ал Кудс

...
Снимка БулфотоДесетки цели принадлежащи на иранските въоръжени формирования Ал Кудс
Коментари Харесай

Железен купол: Израелската армия огласи нови данни за яростната ракетна схватка нощес над Сирия

Снимка Булфото

Десетки цели принадлежащи на иранските въоръжени формирования Ал Кудс на територията на Сирия е поразил Израел в отговор на ракетен обстрел по негови позиции на Голанските възвишения, заяви представител на израелската войска, представен от международните организации, представени от Блиц.

Според подполковник Джонатан Конрикус ракетното набези по Голанските възвишения като " най-сериозния опит " на иранското особено поделение Ал Кудс да нападна Израел. Четири от иранските ракети са били прехванати от израелската система за Противовъздушна отбрана " Железен купол " и някоя от останалите не е достигнала израелски цели. Общо са били изстреляни към 20 ракети.

Сирийската противовъздушна защита е изстреляла десетки ракети, само че нито един израелски аероплан не е понесъл вреди, сподели още подполковник Конрикус. Проведената ответна интервенция е една от най-големите през последните няколко години.

Израел е уведомил Русия преди нанасянето на ударите, посочи подполковник Конрикус. Това е станало чрез основания през 2015 година механизъм за отбягване на конфликти сред израелските и съветските сили в Сирия.

В официално съобщение израелската войска прецизира, че е атакувала десетки обекти в Сирия на Ал Кудс. Сред тях са щабквартира, военни и логистични комплекси на иранското особено поделение, ирански боен лагер северно от Дамаск, хранилища на Ал Кудс на интернационалното летище на сирийската столица, системи и установки, военни постове и наблюдателни пунктове, както и ирански пускови установки, от които са били изстреляни ракети по Израел.

Израелските военновъздушни сили са атакували и установки на сирийската противовъздушна защита от вида  SA-5, SA-2, SA-22 и SA-17, които са разкрили огън макар израелските предизвестия. Не са открити жертви и опустошения на израелска територия, написа още в официалното съобщение.

Израелски ракети, изстреляни против Сирия тази нощ, поразиха позиции на сирийската противоракетна защита, радар и склад за муниции. Това оповестиха от своя страна сирийски държавни медии, представени от Ройтерс и Франс прес.

Израелски бойни самолети нанесоха ракетни удари против сирийската територия за повторно тази нощ, съобщи Ройтерс. Сирийската противовъздушна защита е отвърнала на огъня.

Израелските самолети са изстреляли ракетите от окупираните палестински територии против цели в град Баас, в провинция Кунейтра. 

Сирийската телевизия Ал Ахбария сподели онлайн задействането на Противовъздушна отбрана против израелските ракети, прибавя Ройтерс.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР