Снимка Булфото71-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна

...
Снимка Булфото71-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна
Коментари Харесай

Телефонни измамници задигнаха 10 000 лева от 71-годишна шуменка

Снимка Булфото

71-годишна жена от Шумен е станала жертва на телефонна машинация. Жената била излъгана по телефона, че се организира полицейска акция, и хвърлила през терасата на жилището си 10 096 лв. и с концепцията, че оказва помощ на полицията. Това оповестиха от пресцентъра на ОДМВР-Шумен, написа Пик.

Добре познатата напоследък скица била приложена към 18.00 часа в понеделник. На домашния телефон на дамата позвънил чужд. Съобщил, че нейна близка е потърпевша в случай и са нужни средства за лекуване. 71-годишната жена се усъмнила и решила, че става въпрос за машинация. Непознатите почнали да я заплашват по телефона, че в случай че не съобщи парите в тях ще отидат хора, които ще нанесат побой на нея и околните ѝ. Малко по-късно на телефона позвънил мъж, който се показал за служител на реда. Обяснил на дамата, че в града са засечени измамници.

По думите на „ служителя на реда “ част от групата била арестувана, само че останал още един на независимост. В групата бил открит бележник, в който бил вписан нейният телефонен номер и дамата била тяхна евентуална жертва. Обяснил ѝ, че би трябвало да спомага на полицията измамникът да бъде хванат. За задачата я склонил да се съгласи на това, което желаят измамниците. Дал инструкции да събере в торба всички налични пари, да ги хвърли през терасата, с цел да съумеят служителите на реда да го задържат на място с парите и да влезе в пандиза. Жената повярвала на „ служителя на реда “ и с концепцията, че оказва помощ да бъде хванат измамникът, поставила в торба 10 096 лв.. Хвърлила ги през терасата на шестия етаж на жилището си. След като не ѝ се обадили, че измамникът е арестуван, се обадила на свои близки и те подали сигнал в полицията. По случая е формирано досъдебно произвеждане за машинация. 

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР