снимка: БулфотоНезрящи и трудноподвижни трябва да правят същото, което е

...
снимка: БулфотоНезрящи и трудноподвижни трябва да правят същото, което е
Коментари Харесай

Председателят на Асоциацията на собствениците на аптеки в България Николай Костов: Няма да се приема хартия, няма да се приема разговор по телефона

снимка: Булфото

" Незрящи и трудноподвижни би трябвало да вършат същото, което е годно за хората без увреждания ", посочи той.

Няма " План Б ", в случай че системата за електронни предписания се срине. Това съобщи в ефира на Нова телевизия ръководител на Асоциацията на притежателите на аптеки в България   Николай Костов във връзка прекосяването от хартиена към електронна рецепта.

„ Още преди първи юни ще бъдат отстранени всички неясноти. Мисля, че ще бъдем подготвени. Не мисля, че ще има кой знае какви катаклизми “, съобщи Костов.

„ Наистина няма " План Б ", в случай че системата се срине. Когато няма интернет рецептата се резервира в облак, който доближава до фармацевта, когато интернетът пристигна. Няма да се приема хартия, няма да се приема диалог по телефона сред лекари и фармацевти “, безапелационен бе той.

Няма изключение в наредбата, даже и да става дума за животоспасяващо лекарство, разясни още той.

„ Всички хартиени предписания за хронични болести да вземем за пример, издадени преди крайния период и с дълготрайност от няколко месеца, ще се извършват до края на валидността им “, разясни Костов.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР