Снимка БулфотоГазпром е определил окончателно трасето на втората тръба на газопровода

...
Снимка БулфотоГазпром е определил окончателно трасето на втората тръба на газопровода
Коментари Харесай

Газпром: Втората тръба от Турски поток ще минава през България

Снимка Булфото

" Газпром " е определил дефинитивно трасето на втората тръба на газопровода " Турски поток "  и то ще минава през България, Сърбия, Унгария и Словакия, оповестява съветският вестник " Комерсант ", като се базира на свои източници. Другият вид за продължение на маршрута беше през Гърция, написа вести.бг.

От оповестените в интервала октомври-ноември материали на газопреносните оператори на четирите страни в границите на процедурата за запазване на бъдещи мощности следва, че трасето на " Турски поток " ще минава през техните територии.

Процедурата е планувана в европейското законодателство и се ползва при строителството на нови газопроводи, написа " Комерсант ". Така да вземем за пример " Булгартрансгаз " възнамерява да разгласи на търг избрани количества газ на входа от Турция и на изхода към Сърбия, твърди вестникът, представен от БНР.

На влизане от Турция компанията предлага от 1 януари 2020 година за период от 20 години 15 милиарда и 800 млн. кубични метра газ годишно, което съответствува с потенциала на едната тръба на " Турски поток ". На излизане към Сърбия – 4 милиарда кубични метра с опция за увеличение до 11 милиарда през 2021 година Маршрутът на " Турски поток " през България повтаря сухопътното трасе на неосъществения план за газопровод " Южен поток ", отбелязва " Комерсант ".

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР