Снимка Булфото, архивТази година се очаква Благодатният огън да бъде

...
Снимка Булфото, архивТази година се очаква Благодатният огън да бъде
Коментари Харесай

Въпреки Covid-19: Носят Благодатния огън от Йерусалим

Снимка Булфото, списък

Тази година се чака Благодатният огън да бъде донесен от Йерусалим в България, оповестиха от Светия Синод на Българската православна черква.

Миналата година за пръв път от 15 години Благодатният огън не бе пренесен от Божи гроб в Йерусалим, а бе употребена парченце от този, който беше донесен през 2019 година.

 
Заради пандемията от ковид и условията на израелските управляващи хората, които посещават страната да бъдат имунизирани и да са с негативен PCR тест, изработен 24 часа преди пътуването, делегацията на Светия Синод ще бъде в стеснен състав.

Тя ще включва врачанския свещеник Григорий, шефа на дирекция „ Вероизповедания “ Емил Велинов и още един свещеник.

В Русенскопрез последните години Благодатният огън идва от Букурещ, заради близостта с румънската столица. Това подсигурява, че запаленият в Йерусалим огън ще дойде в точния момент за празничното свещенодействие, защото самолетът на румънската делегация е измежду тези, които се употребяват с преимущество на летището в Йерусалим и ще излети незабавно, откакто представителите на Румънската черква получат огъня. Преди няколко години имаше случай, когато Благодатният огън дойде в Русе след Великденската нощ поради превоза.
 

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР