Снимка Булфото, архивПрезидентът на САЩ Джо Байдън и турският лидер

...
Снимка Булфото, архивПрезидентът на САЩ Джо Байдън и турският лидер
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Турция не се разбраха за руските зенитно-ракетни системи С-400

Снимка Булфото, списък

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и турският водач Тайип Ердоган по време на двустранната си среща не реализираха съглашение по въпроса за съветските зенитно-ракетни системи С-400, добити от Турция, като се съгласиха да продължат консултациите по този въпрос, заяви помощникът на американския президент по националната сигурност Джейк Съливан на брифинг за пресата във Вашингтон, предава БГНЕС.

" Що се отнася до С-400, те (Байдън и Ердоган) разискаха въпроса, само че не беше реализирано съглашение. Беше решено да продължи разговорът в тази връзка. И двата екипа (на президентите на двете страни) ще се работят по този проблем след срещата ", сподели той.

Съливан добави, че президентите са " разискали в детайли " предлагането на Турция за застраховане на интернационалното летище в Кабул след изтеглянето на силите на НАТО от Афганистан.

" Президентът Байдън и президентът Ердоган се договориха, че ще работят дружно за постигането на това и гарантирането на сигурността. Президентът Ердоган уточни, че ще му е нужна известна поддръжка. И президентът Байдън даде обещание, че тази поддръжка ще бъде предоставена ", сподели помощникът на американския водач.

Съливан акцентира, че президентите на двете страни са се съгласили, че Анкара " ще играе водеща роля в обезпечаването на сигурността " на летището. Той съобщи, че Вашингтон " се отнася доста съществено към опасенията от вероятни офанзиви на радикалните талибани против дипломати и други чужденци наоколо до столичното летище ”.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР