Снимка: Булфото, архивПрез нощта ще бъде предимно ясно и почти

...
Снимка: Булфото, архивПрез нощта ще бъде предимно ясно и почти
Коментари Харесай

Времето се разваля утре - идват облаци и дъжд

Снимка: Булфото, списък

През нощта ще бъде най-вече ясно и съвсем безшумно. Минималните температури ще са най-вече сред 7° и 12°. Сутринта в низините, котловините и към водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност. През деня облачността ще е по-често забележителна и тук-там в югоизточната половина от България ще превали. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 19° и 24°, за София - към 19°, написа " Канал 3 ".

Атмосферното налягане ще остане по-високо от междинното за октомври. 

Над Черноморието облачността ще е забележителна, преди обяд – ниска слоеста. В следобедните часове, основно по южното крайбрежие, ще има слаби превалявания от дъжд. Ще духа до сдържан вятър от изто-североизтик. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността ще е раздрана, в масивите от източната половина от страната – най-вече забележителна. На места в Източните Родопи, Сакар и Странджа ще превали. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи – до плевел вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към 13°, на 2000 метра - към 6°. 

До края на седмицата времето ще се задържи без основна смяна. Над югоизточната половина от страната облачността ще е по-често забележителна, тук-там там са вероятни и слаби валежи. Над северозападните региони ще доминира слънчево време. Сутрин тук-там в низините и котловините ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано заран ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа слаб източен, в Източна България - до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са сред 4° и 9°, по-високи по Черноморието, а оптималните - изначало ще са сред 20° и 25°, през идващите дни последователно ще се намаляват.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР