Снимка: Булфото, архивПлажовете са много различни по българското Черноморие и

...
Снимка: Булфото, архивПлажовете са много различни по българското Черноморие и
Коментари Харесай

Ангелкова: Имиджът на българския туризъм зависи от всички нас

Снимка: Булфото, списък

Плажовете са доста разнообразни по българското Черноморие и точно по тази причина това с прехвърлянето им към Министерството на туризма през 2016 година ние стартирахме полемика за тяхното групиране според от това дали се намират в национални курорти, дали се намират в огромни градове, както тук градските плажове в Бургас, дали се намират в дребни селища. Всички са доста разнообразни по своите характерности и зависи също по този начин и къде се намират и надлежно туристите, които ги посещават, сподели в предаването " Беновска пита ”, министърът на туризма Николина Ангелкова, написа Novini.bg.

Този спор, който водим, той продължава и сигурно е съществена част от основния подобен, който сме стартирали за цялостното развиване на българското Черноморие във всичките му аспекти, тъй като Стратегията за стабилно развиване на туризма до 2030, която предходната година приехме дружно с проекта за деяние към нея, сигурно слага главен акцент за деяние точно върху българското Черноморие, тъй като летния ни туристически артикул е главен, сподели още тя.

Мен доста ме е гняв от тази отрицателна акция, която се изсипа върху българския туризъм и постоянно съм казвала, че имиджът на българския туризъм зависи от всички нас. Зависи от нас като представители на държавното управление, от локалните управляващи, от бизнеса, от медиите, от неправителствения бранш, от всеки един български жител. Ние формираме имиджа на българския туризъм. Никога не сме крили, че има проблем. Винаги ще има, само че в последна сметка е доста значимо неотложно да се намира решение, да сядаме да дискутираме. Няма по какъв начин едно нещо да се хареса на всички. Със сигурност е значимо да има спор и да се откри салдото. Но единични образци, които съществуват в целия свят, които съществуват в другите страни, когато ние акцентираме единствено тях, това непроменяемо дава своето отрицателно отражение върху целия бранш, сподели министърът на туризма.

Министерството на туризма постоянно е представлявало страната във връзка с концесионирането на морските плажове и по Закона за устройството на черноморското крайбрежие, и по Закона за концесиите. Това, което в действителност ние направихме, бе напълно обвързвано с процедурата и със периодите, тъй като по Закона за концесиите, където, дублирам, само концедент и представител на страната във връзка с морските плажове бе само министъра на туризма, а сега е Министерски съвет, надлежно периодите бяха приравнени със периодите и процедурите като за летище, за пристанище. Вие смятате ли, че един плаж, да вземем за пример този градски плаж в Бургас, би трябвало да бъде приравнен с условията за летище? Това, което направихме, бе обвързвано надлежно с процедурите и периодите. Защото по специфичния ред, какъвто ред имат и подземните благосъстояния и минералните води, тъй като са изключителна държавна благосъстоятелност и обекта на самата концесия е много по-специфичен поради и сезонния темперамент, за нас е доста значимо самата подготовка и провеждането на процедурата да лишава сред 4 и 6 месеца. И надлежно обжалването по-късно няма по какъв начин да го предвиждаме. Но по този метод ние можем да подсигуряваме една резистентност, една предвидимост, бистрота, еластичност във времето, което желаят всички огромни интернационалните туроператори, които работят на пазар България, безапелационна беше Ангелкова.

Ние в случай че желаеме да имаме първокласен туристически артикул, в случай че желаеме да посрещаме задоволително доста туристи, това зависи извънредно доста от качеството на услугата, която предлагаме. Със сигурност Министерството на туризма в една свободна пазарна стопанска система няма по какъв начин да въздейства в процеса на установяване на цените. Търсенето и предлагането дефинира ценовата политика на всички места. Това, което ние сме създали да имаме някаква база и надзор във връзка с цените за плажни такъми е обвързвано с методиката, която приехме преди 3 години, където 40% от тежестта при избора на концесионер се пада на това дали бъдещия концесионер предлага по-евтини цени на плажни такъми, сподели още тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: <
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР