Снимка Булфото, архивНАП заби 3000 лева глоба на Миглена Каканашева

...
Снимка Булфото, архивНАП заби 3000 лева глоба на Миглена Каканашева
Коментари Харесай

НАП с 3 бона акт за Мегз, онлайн бутикът ѝ бил без фискал

Снимка Булфото, списък

Национална агенция за приходите „ заби ” 3000 лв. санкция на Миглена Каканашева – Мегз. Дизайнерката от Раковски се снабди с акт и следващо наказателно разпореждане поради неиздаване на касова записка. Освен това тя не е записала и фискално устройство, написа trafficnews.bg.

Става дума за една от компаниите й - „ Мегз 9 “ ЕООД, която обслужва онлайн магазина й. Дружеството е записано през 2018 година и е почнало търговия с облеклата, които се изпращали посредством пощальон. Оказва се обаче, че една от пратките не е съпроводена с касова записка. Такава не е издадена и по фискал заради простата причина, че подобен липсва.

 
Нарушението обаче е установено едвам в този момент, откакто Каканашева е подала документи за регистрация на компанията по Данък добавена стойност. Според наредбата на министерство на финансите, комерсиалните сдружения, които упражняват активност са длъжни да вкарат в употреба и употребяват регистрирани в Национална агенция за приходите касови апарати.

Това обаче не е се случило през 2018 година и данъчните са глобили Мегз с санкция от 3 бона. В акта, публикуван на Каканашева и компанията й „ Мегз 9 ”, е вписано, че първата пратка е направена на 19 юли 2018 година, като същата е призната от Спиди. Според чиновниците на Национална агенция за приходите обаче, при предаването й не е публикуван фискален касов бон или различен документ отговарящ на условията на Наредба Н-18, поради което е наложена глобата на дизайнерката.

Миглена Каканашева обаче е подала тъжба против наказването, определяйки го като незаконосъобразно. Действително се оказва, че както в акта, по този начин и в наказателното разпореждане са позволени съществени нарушавания, които лишават Мегз от правото й на отбрана.

Според магистратите от Районен съд, в двата документа липсва наложителното изложение на фактическите признаци на нарушаването и изтъкване на нарушените правни правила.

В наказателното разпореждане не е било вписано по какъв метод е била заплатена стоката. Това е значимо събитие, защото от него може да се съди дали е било належащо да се даде касова записка.  Според Наредбата, компанията не е длъжна да издава касов бон и да има фискал, когато заплащане е осъществено посредством внасяне на пари в наличност по платежна сметка, кредитен превод, пряк дебит или разполагаем паричен превод. В случая данъчните не са описали по какъв начин е платена стоката.

Поради тази неточност Мегз се размина със солената глоба.
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР