Снимка Булфото, архивИзлезе становище на синдикалната организация на служителите в

...
Снимка Булфото, архивИзлезе становище на синдикалната организация на служителите в
Коментари Харесай

Синдикатите в МВР: Против сме да уволняват полицаите, участвали в COVID-купона в Сандански

Снимка Булфото, списък

Излезе мнение на синдикалната организация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи: " СФСМВР изрично не приема предопределянето, посредством медийни изказвания или разследване на изявления, за налагане на дисциплинарни санкции „ уволняване “ на чиновници от ОДМВР гр. Сандански, без събиране и определяне на доказателства за виновност според съответните нормативни разпореждания, както и това да се случи преди привършване на административно произвеждане, с което способените за това органи да открият по безапелационен метод съществуване на нарушаване и извършители и наложат съответното административно наказване. "  

Преди седмица четирима служители на реда участваха във забава във връзка раждането на наследник на горски чиновник в заведение парадайс Сандански, което не би трябвало да работи.Оттам признават, че при определяне от способените органи на нарушаване на заповед на министъра на опазването на здравето, обвързвана с проотивоепидемиологични ограничения, от чиновниците на Министерство на вътрешните работи, то те би трябвало да понесат административна наказания. Но доста противоречив оставал въпросът за дисциплинарната отговорност, типът на дисциплинарно наказване и най-много съблюдаване на нормативни разпореждания в този развой. " Считаме, че в тази ситуация е налице преднамереност и предрешеност, като се подчертава на служебно състояние и специалност.

Създава се усещане за самоцелно отмъщение, което не води до удобни последици нито за направилите нарушаването, нито за обществото, нито към останалите чиновници на Министерство на вътрешните работи, нито за Министерство на вътрешните работи като институция призвана да пази закона ", допълват от синдиката.Твърдят, че сходни нарушавания от представители на други специалности, станали притежание на необятната общност, без да се стига до уволняване. " Предизборната конюнктура не би трябвало да е причина за мощно прочувствена и много прибързана реакция, преди да е завършило дисциплинарното произвеждане и то извършено при съблюдаване на съответните разпореждания. Не бихме желали да мислим, че казусът е и комфортен мотив за изместване центъра на публичното внимание от други, много по съществени за Министерство на вътрешните работи и страната, проблеми ", безапелационни са от синдиката.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР