Снимка Булфото, архивДългогодишният председател на Съюза на офицерите и сержантите

...
Снимка Булфото, архивДългогодишният председател на Съюза на офицерите и сержантите
Коментари Харесай

Внезапно ни напусна ген. Стоян Топалов

Снимка Булфото, списък

Дългогодишният ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса ген. Стоян Топалов умря ненадейно.

Ген. Стоян Топалов е бил адютант на армейски генерал Добри Джуров.

Президентът Румен Радев изрази съболезнования на фамилията и околните на военачалник Стоян Топалов, оповестиха от Прессекретариата на президента. 

" Генерал Топалов извървя почтено своя житейски и професионален път, отдаден в работа на българската войска и страна ", съобщи президентът Румен Радев в съболезнователен адрес до фамилията и околните на генерал-лейтенант (о. з.) Стоян Топалов.

Генерал-лейтенат Стоян Топалов е роден през 1941 година в Стрелча. Завършва ВНВУ „ Васил Левски ”, военната академия „ М. В. Фрунзе ” в Москва и военната академия на Генерален щаб на Въоръжените сили на Русия. Започва като пълководец на мотострелкови взвод в Момчилград. През 1972-1973 година е адютант на министъра на защитата армейски военачалник Добри Джуров. През 1991-1993 година е първи зам.-началник на генщаба на армията. Бил е боен аташе в Русия. От 2005 година е ръководител на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса. Носител на български и задгранични оценки.

/ПИК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР