Снимка: bTVУволнената директорка на 164 ОДЗ Зорница в кв. Горна

...
Снимка: bTVУволнената директорка на 164 ОДЗ Зорница в кв. Горна
Коментари Харесай

Уволнената директорка на градина в София показа sms-и за прием на деца по втория начин

Снимка: bTV

Уволнената директорка на 164 ОДЗ " Зорница " в кв. " Горна баня " Мариана Иванова, която в края на м.г. разгласи, че има напън от страна на чиновници на Столичната община посредством sms-и и позвънявания върху шефовете на градини за банкет на деца " по втория метод ", през днешния ден в ефира на bTV сподели и част от известията. Те съдържат имена и ЕГН-та на деца. Съобщенията са от специалисти на Столичната община и от районния кмет на " Овча купел " Христина Хаджигеоргиева.

Иванова сподели и лист с букви на признати „ по втория метод ” и къде и какво работят техните родители или близки.

Уволнената директорка още веднъж разгласи, че натискът постоянно идва от шефа на дирекция " Образование " в общината Мария Минчева, само че тя не рискувала да праща известия.

Уволнената директорка призна, че има виновност, че не е изнесла данните по-рано.

В отговор на тези обвинявания зам.-кметът Тодор Чобанов сподели, че в показаните есемеси не вижда напън. Възможно е госпожа Хаджигеоргиева да е желала информация за някое дете, посочи Чобанов.

На обвиняванията отговори и районният кмет на „ Овча купел ”. „ Нека покаже целия текст на моето известия, да каже по какъв начин съм оказвала напън ”, сподели Христина Хаджигеоргиева. Тя изпрати целия есемес, в който е изписано ЕГН и име на детето и най-после написа „ в случай че е допустимо ”. Един есемес не е напън, изпратила съм единствено един есемес … имам право да изпращам есемеси, на който си желая, това не значи напън ”, сподели още районният кмет.

Преди изпращането на известието има диалог по телефона – устен напън, който е мъчно доказуем, посочи уволнената директорка.

Скандала разяснява и кметът на София Йорданка Фандъкова. " Казусът с детската градина в кв. „ Горна баня ” и обвиняванията на уволнената директорка съм упълномощила нова инспекция на умел криминалист – Ботьо Ботев ", сподели тя. И даде обещание, че всеки, за който се потвърди, че е нарушил разпоредбите, ще понесе отговорност.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР