Снимка: btvСледи от маркиращия химикал на парите, намерени в колата

...
Снимка: btvСледи от маркиращия химикал на парите, намерени в колата
Коментари Харесай

Следи от маркиращ химикал има по ръцете на Петко Дюлгеров, който брои парите на кметицата Иванчева

Снимка: btv

Следи от маркиращия химикал на парите, открити в колата на кмета на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова, има по ръцете на посредника Петко Дюлгеров. Това сподели за bTV юристът му. 

Според показанията му той е пипал банкнотите, когато ги е броил, и е взел своя дял.

Дюлгеров се е срещнал на 17 април с предприемача  Александър Ваклин , с цел да вземе плика със 70 хиляди евро и своя % от сумата.

Защитата на Дюлгеров не отхвърля, че след срещата с Ваклин медиаторът се е срещнал на кафе с двете дами. След това той оставя пликът с парите в колата.

Шефът на спецпрокуратурата  Иван Гешев  каза, че маркиращо средство по ръцете на двете дами е открито на избрани места

Без да е спазен срокът от три дни, през днешния ден бранителите по делото са получили и призовки за нови обвинявания, с които ще се срещнат в сряда. А някои са ангажирани с други каузи.

Междувременно премиерът  Бойко Борисов  посъветва службите да са по-бързи по време на задържанията

„ Зададох и аз въпрос като вас, че това толкоз дълго стоене на мястото, където бяха арестувани, отговорът, който ми дадоха и аз го одобрявам е, че всяка една банкнота би трябвало да се опише по номер, да се ревизира от втори човек с всичките им буквички от двете страни и тъй като са доста банкноти, това изисква доста време ”, разяснява Борисов.

Бизнесменът Александър Ваклин към този момент води дело против община „ Младост ” за безмълвен отвод на кмета. Делото е планувано за 16 май.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР