Снимка: бТВ Няма нужда да се бърза със закупуването на

...
Снимка: бТВ Няма нужда да се бърза със закупуването на
Коментари Харесай

Каракачанов не вижда нужда да се бърза с новите изтребители


Снимка: бТВ

Няма потребност да се бърза със закупуването на нови изтребители за военната ни авиация, разгласи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов в четвъртък пред бТВ.

" Има сентенция – бързите покупко-продажби, комисионни раждат. Не желая да се основават сходни подозрения ", добави той.

Наскоро анкетната парламентарна комисия, проучваща процедурата по желание на шведските самолети " Грипен ", извършена от служебното държавно управление, предложи на МО да върне състезанието обратно, тъй че да могат да бъдат получени и премислени и други предложения. Така бе дадена опция за ново присъединяване в процедурата на американските Ф-16.

По думите на Каракачанов в четвърък двете стъпки, които би трябвало да вървят редом, са ремонт и рационализация на наличната авиация и водене на договаряния за закупуване на нов изтребител.

" Самият министър председател споделя, че не би трябвало да има ябълки на раздора. Ние още приказваме за това какъв аероплан да има. В това време влаковете също могат да бъдат закупени, едното не опонира на другото ", добави военният министър във връзка намека на Борисов отпреди ден, че може да се наложи държавното управление да избира сред двете.

Попитан дали сред ГЕРБ и президента Румен Радев има война, както съобщи при започване на седмицата президентът, Каракачанов разяснява, че не виждал такова нещо, а " публичен, обществен спор през медиите, за целите за изхарчване на парите на данъкоплатеца ".

" Аз съм последовател, че е извънредно време политическият хайлайф да покаже, че е в Народното събрание, с цел да взема решение проблемите на хората, а не да се вършат на леви и десни ", добави военният министър във връзка абсурда с роднинските назначения в Хасково довел до оставката на депутата Делян Добрев, която бе отхвърлена от болшинството в сряда след няколкочасово съвещание.

Каракачанов сподели още, че той не е назначавал в държавната администрация нито родственици, нито съученици, добавяйки, че " за всевъзможни сходни неща като има подозрение за нарушаване, има органи, които да го ревизират ". Според него е несериозно да се мисли, че парламентарната група на ГЕРБ е желала да неодобрява Борисов, като не е приела оставката на депутата Делян Добрев.

Попитан за възможното присъединяване на гранични служители на реда в трафика на мигранти, силовият вицепремиер призна, че има такива корупционни канали и решението е " Вътрешна сигурност " в Министерство на вътрешните работи да се засилва, както и да бъде въведено цялостно видеонаблюдение по българо-турската граница, което се бави поради неприключена социална поръчка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР