Снимка: БТАОт ГЕРБ-СДС декларираха след днешната среща с контактната група,

...
Снимка: БТАОт ГЕРБ-СДС декларираха след днешната среща с контактната група,
Коментари Харесай

ГЕРБ след срещата с контактната група: Надяваме се някои партии да преосмислят позициите си

Снимка: Българска телеграфна агенция
От ГЕРБ-СДС заявиха след днешната среща с контактната група, че ще положат всички старания за намиране на разговор сред партиите в Народното събрание и се надяват някои от политическите сили да премислят позициите си, оповестява Българска национална телевизия.

" Непрекъснато се случва партиите в Народното събрание да трансформират позициите си и да излизат с нови. Надявам се да проявят отговорност. Ако можехме да създадем ръководство сами, щяхме да го създадем, само че гласоподавателят по този начин ни е подредил. Залогът е огромен. Залогът е българската политичекса система и бг жители да имат пред себе си явен път за излаз от рецесиите, които се натрупват ", съобщи Даниел Митов.
Томислав Дончев съзря еволюция в политическите партии през последните дни и също насочи апел за отговорност. Изтъкна, че от ГЕРБ-СДС по никакъв метод няма да си разрешат държавно управление, формирано въз основата на аритметично болшинство. Дали са склонни да поддържат държавно управление с различен мандат, Дончев разяснява по този начин:
" Ако първият не е събрал задоволително поддръжка от втория, третия и петия, каква е политическата логичност петия да желаят сътруднимчество с първия? Това не значи " не ", нищо не значи, рано е ", съобщи Дончев.

 

От контактната група изчакаха депутатите да изберат ръководител на Народното събрание. Вчера със 139 гласа " за ", 73 " срещу " и 27 " въздържал се " народните представители избраха Вежди Рашидов за ръководител на 48-ия парламент. Той бе номиниран от парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи, " Българска социалистическа партия за България " и " Български напредък ". Против предлагането гласоподаваха от " Продължаваме Промяната " и " Демократична България ", " Възраждане " се въздържаха.
Сформирането на контактната група беше оповестена от водача на ГЕРБ Бойко Борисов по време на първата му конференция след парламентарните избори. До момента писмени отводи за срещи са получени публично от „ Българска социалистическа партия за България “ и „ Продължаваме Промяната “.
 

Източник: Българска национална телевизия
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР