Снимка Би Ти ВиДрехи втора ръка, пластмаси и гуми, както

...
Снимка Би Ти ВиДрехи втора ръка, пластмаси и гуми, както
Коментари Харесай

Стара дограма с блажна боя и лакове се използват за евтино отопление в столицата

Снимка Би Ти Ви
Дрехи втора употреба, пластмаси и гуми, както и остаряла дограма с блажна багра се употребяват за на ниска цена отопление в столицата. Това откри инспекция на bTV, която разкри и противозаконни сметища.

Вместо да отидат в сметището за едрогабаритни боклуци старите дървените дограми се трансформират в твърдо гориво. Цената е към шест пъти по-ниска от тази на естествената дървесина.

Обработената с формалдехиди блажна багра и разнообразни лакове дограма, която влиза в печките, по никакъв метод не тормози притежателите.

Търговци получават дограмите гратис от компании, които избират да не заплащат за изхвърлянето им.

Благодаря за тази информация, одобрявам го като сигнал, ще го предам на Столичния инспекторат, сподели в студиото на „ Тази заран ” Лорита Радева, общински консултант от ГЕРБ и ръководител на комисията по околна среда в Столичната община.
Досега проверявахме единствено компаниите за гуми и замяна на маслата – там към този момент са открити нарушавания, посочи Радева.

Според общинският консултант от Българска социалистическа партия Иван Таков неналичието на надзор води до сходни противозаконни сметища. Той счита също, че като мярка против мръсния въздух в София би трябвало по-често да се мият улиците.

Друг източник за ексцентрични горива споделя и нелегално бунище в Западния парк. И там каруци стоварват едрогабаритни боклуци, които са им продали строителни компании и гумаджийници.

Около 60% от замърсяването се предизвиква от трафика на коли, а към 40% - от битовото отопление
Спешни ограничения против мръсния въздух в столицата ще се разискват през днешния ден в общинския съвет. Последният пик на замърсяване на въздуха в София беше на 9 януари, когато засечените данни бяха 5 пъти над нормите.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР