Снимка: БГНЕСМакедонският премиер Зоран Заев заяви, че правителството на страната

...
Снимка: БГНЕСМакедонският премиер Зоран Заев заяви, че правителството на страната
Коментари Харесай

Правителството в Скопие е готово да се съгласи на Илинденска Македония

Снимка: БГНЕС
Македонският министър председател Зоран Заев съобщи, че държавното управление на страната има подготвеност да одобри името " Република Илинденска Македония ". Заев акцентира, че това име ще бъде употребявано за обща приложимост, оповестяват македонски медии, съобщи БНР.
Ако се реализира политически консенсус за името " Република Илинденска Македония " ще бъде призован референдум за предлагането. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев след лидерската среща с присъединяване на президента на страната, ръководителя на Народното събрание и водачи на политически сили, оповестява македонската телевиция " Алсат ".
По време на диалозите министър председателят Зоран Заев е уведомил за хода на договарянията и за постигнатото от него по време на срещата с Ципрас в София във връзка с разногласието за името.
След лидерската среща Заев сподели още, че през юли Македония ще получи покана за присъединение към НАТО.
По-рано през днешния ден се появи информация, че опозиционните партии в Гърция остро се опълчват на предлагането за името Република Илинденска Македония, защото съзират в него териториални искания. Някои от гръцките опозиционери също упорстват за референдум.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР