Снежна приказка в Родопите! Кадри, споделени от страницата на MeteoBalkas

...
Снежна приказка в Родопите! Кадри, споделени от страницата на MeteoBalkas
Коментари Харесай

Снежна приказка! Села в Родопите побеляха СНИМКИ

Снежна приказка в Родопите! Кадри, споделени от страницата на MeteoBalkas, демонстрират бялата хубост в смолянското село Борино.

От фотосите се вижда, че снежната завивка към този момент е достигнала няколко сантиметра. Побелели са покривите, поляните и пътищата в селцето. Зимно е и в селата Скобелево, Лилково и Бойково:

Вижте фотоси от бялата хубост в Борино:



Продължава да вали слаб сняг във високопланинските села на община „ Родопи ". Там снежната завивка е към 2 см. Фирмата, която поддържа пътищата, е опесъчила превантивно по всички направления.

От общинска администрация оповестяват, че при потребност са подготвени да подхващат  действия за обработка на пътищата и обезпечаване на снегопочистваща техника. До момента снегът не основава проблеми, само че  всички, които пътуват в тези региони, би трябвало наложително да са готови за придвижване в зимни условия.

Шофьорите би трябвало да се движат с по-ниска скорост, увеличено внимание и да не подхващат внезапни маневри.





Тази заран валя сняг и в някои елементи на столицата. Жителите на кв. " Симеоново " също могат да се насладят на зимна картина.



Припомняме, че за  понеделник е разгласен жълт код за обилни превалявания от дъжд и сняг в 11 области от Централна и Източна България.

Предупреждението за евентуално рисково време е в действие за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян.

Днес ще продължи да духа слаб до сдържан вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° - 8°, в София - към 0°.

Времето ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, само че в Централна и Източна ще се усилят и тук-там ще са обилни. В Предбалкана ще вали сняг, забележителен в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи преваляванията ще са от дъжд и сняг.
  
По Черноморието ще бъде облачно с превалявания, обилни на юг от Бургас. Ще духа сдържан до мощен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
  
В планините ще бъде облачно с превалявания от сняг. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е към минус 1°, на 2000 метра - към минус 5°.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР