Снегът носи различни емоции за всички нас. За децата той

...
Снегът носи различни емоции за всички нас. За децата той
Коментари Харесай

Това е градът с най-много сняг в света


Снегът носи разнообразни страсти за всички нас. За децата той е дълго чакана причина за игра и незабравими страсти на открито. За по-големите провокира смесени усеща, евентуално всички бихме му се наслаждавали от пред топлата камина и не се постанова да излизаме и караме в него. В не малко случаи провокира спомагателни тапи, хлъзгави тротоари, забавяне за работа и други неприятни неща макар тишината и спокойствието, които носи.

Все отново бялата завивка има свойството да преобрази и най-неприятния пейзаж в „ бяла приказка “. В последните години все по-рядко се следи значителни снеговалежи и задържане на снега за повече време, като евентуално световното стопляне има сериозен пръст в това.

Все отново има градове, което са съществено затрупани от снега, а даже и водят международната ранглиста за най-снежен град.

 

Именно подобен е град Аомори, намиращ се на остров Хоншу, Япония. Традиционни през зимните месеци пада снеговалеж от невероятните 792 см. В дълбоката зима снегът там е толкоз доста, че се получават бели стени от по няколко метра към пътищата.

Местоположението на града сред планина и залив е причина за тези превалявания от сняг.

Второ място в класацията заема още веднъж японския град Сапоро, който се намира на остров Хокайдо.

Третият град още веднъж е в Япония – Тояма, който е прочут с „ Големия снежен каньон “.

Източник: blitz.bg



















 
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР