Смятаме, че информацията, която идва от българските служби, не винаги

...
Смятаме, че информацията, която идва от българските служби, не винаги
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Информацията, която идва от българските служби, не винаги е коректна

Смятаме, че информацията, която идва от българските служби, не постоянно е правилна. Това съобщи съпредседателят на " Демократична България “ Атанас Атанасов на брифинг в коридорите на Народното събрание. Той показа част от изводите на някои служби у нас на закрито съвещание през януари преди да стартира войната.

" Първи извод: Нашите прогнози са, че в кратковременен проект не се чака огромен боен спор “. Друг откъс е " Мащабна съветска инвазия в Украйна е не е реалистична в идващите месеци “. Следващ откъс:  " Пълномащабен боен спор не следва да се чака “, сподели той пред публицисти, съобщи Darik News.

Атанасов показа и различен извод – че не се чака огромна бежанска вълна при положение на спор.

" Имаше изявления на държавни ръководители на наши съдружници, че Русия ще нападне Украйна след края на Олимпийските игри в Китай – на това някои споделяха, че това е пресилено ", уточни той. Той съобщи, че държавното управление би трябвало да има надеждна и вярна информация.

" Въпросът е дали нашите служби са неспособни и не разполагат с надеждни информация или са подвели Народното събрание с информацията си – което и да е правилно, и двете са притеснителни. Ние ще изясним каква е истината, с цел да може да се усъвършенства работата на службите ", съобщи съпредседателят на Демократична България.

Атанасов призова да не се бърза с оставките на службите, с цел да няма земетресения. В тази среда са нужни координирани дейности на всички институции. " Не сме споделили, че нямаме доверие. Става дума техните оценки на каква основа почиват ", разяснява още Атанасов.

По думите му контраразузнаването работи във връзка с риска за българската национална сигурност, само че загатна, че разследващите служби, които говорят за външнополитически опасности, би трябвало да се усъвършенстват.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР