“Смятам, че те се отговорни хора. Те са специалисти, които

...
“Смятам, че те се отговорни хора. Те са специалисти, които
Коментари Харесай

Лекарите се връщат в детското отделение във Враца от 1 септември

“Смятам, че те се виновни хора. Те са експерти, които имат метод към децата и не мога да приема това решение. За благополучие, с помощта на диалозите, които водихме през последните седмици, медицинските сестри ще се върнат на работа на 1 септември “, съобщи още Каменов пред bTV като уточни, че решението им да изоставен е било изненадващо.

 

Заради всеобщото овакантяване на медици оставка подаде и шефа на лечебното заведение доктор Кети Ценова. Тя обаче не бе призната от здравния министър Христо Хинков, който даде обещание да се “закърпи ” ситуацията и да се откри решение. Търсят се шестима педиатри за детското поделение. Лекари ще бъдат командировани от София. 

 

Детското поделение във Врачанската болница изпитва съществени проблеми от дълго време, само че обстановката ескалира фрапантно в този момент, след всеобщото овакантяване на личен състав поради ниски хонорари и липса на задоволително фрагменти. 

 

19 млн. лв. са задълженията на болничното заведение и мъчно би могло да се откри решение с нарастването на заплатите. Държавата даде обещание да отпусне средства, само че изиска казусът да бъде решен редовно. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР